magento

F1 geeft DOSK de punten cadeau

Toegevoegd op 3 november 2012 om 00:00 door Gerwin Van den Eykel
Whatsapp Facebook Twitter


Daar was de mini-derby van Kampen weer. Go Ahead won eenmaal een oefenwedstrijd en twee weken terug schakelden zij DOSK uit voor de beker, DOSK won de eerste competitiewedstrijd. Dat de return spannend zou worden was dus vooraf al bepaald, al was Go Ahead met een hele goede reeks bezig. Om 8 uur was iedereen aanwezig, het team was weer compleet, om 8:30 was de aftrap op het nieuwe kunstgrasveld van sportpark de Maten.

Opstelling F1: Ryan in de goal; Dion en Kaj in de verdediging; Soufian, Lars en Sem op het middenveld en in de spits Baris. Wissels waren Tristan en Bryan.

F1 begon net als vorige week weer sterk aan de wedstrijd. Een actie van Soufian, maar hij komt net niet tot schieten. Een foutje bij DOSK in de verdediging en Baris kan alleen op de keeper af, hij schiet hem hard in, alleen vol op de keeper die sterk red. Een sterke periode van de roodgelen, maar tot scoren komen we niet. Na enkele wissels zakt Go Ahead opeens in en neemt DOSK het even over. Gevaarlijke corners en een paar afstandschoten, maar ook DOSK is niet in staat om te scoren. Weer een fout in de opbouw van DOSK en Dion kan er dankbaar gebruik van maken. De verdediger loopt makkelijk door het centrum van de Dossers en kan de bal makkelijk binnentikken (0-1). Op dat moment een beetje tegen de verhouding in, maar deze tellen ook. Zo gaan de Kowetters eens met een voorsprong de rust in.

Go Ahead ging goed van start in de tweede helft met veel druk naar voren. De volgende treffer kon niet langer uitblijven. Een strakke voorzet vanaf de rechterflank werd knap verlengt door Bryan. De bal leek van lijn te worden gehaald, maar de scheids gaf een doelpunt (0-2). Dit is het moment dat de jongens van F1 dachten dat zij er al waren. Niet veel later was daar al de aansluitingstreffer van DOSK (1-2). DOSK werd steeds feller en sterker door het doelpunt, Go Ahead ging steeds meer achteruit en stopten met voetballen. Bij een uitbraak krijgt Soufian de kans om weer uit te lopen op DOSK, plots kapt de scheids de aanval af vanwege een DOS speler die op de grond ligt. Dat kan gebeuren, maar opeens word er een vrije trap tegen gefloten die snel word genomen door DOSK. De verdediging van Go Ahead houd hier helemaal geen rekening mee en de spits kan alleen op Ryan af. Deze kan hij door goed uitkomen nog voorkomen. De gelijkmaker hangt echter in de lucht en valt uiteindelijk ook (2-2). Niet heel gek, want DOS was op dat moment gewoon feller. De wedstrijd leek uit te lopen op een gelijkspel, wat ook verdiend zou zijn geweest voor beide partijen. In de laatste minuut word een lange bal van DOSK onderschept door Ryan die ietwat ver uit zijn doel is. Normaal zijn er geen regels voor, de scheids wil gewoon door, maar de ouders langs de kant dachten er anders over. Overgehaald fluit de scheids voor een vrije trap die er ongelukkig in gaat. Go Ahead mag nog aftrappen en komt nog tot een corner, maar het mocht niet zo zijn. Eindstand 3-2.

Een matige pot voetbal van beide kanten, een 0-2 voorsprong weggeven en ongelukkig verliezen bij DOSK uit. Go Ahead blijft wisselvallig, volgende week moet het anders, thuis tegen koploper CSV’28.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento