magento

F1 stunt tegen koploper CSV’28

Toegevoegd op 10 november 2012 om 00:00 door Gerwin Van den Eykel
Whatsapp Facebook Twitter


De flater tegen DOSK in de stadsderby kwam hard aan, maar de volgende partij stond alweer voor de deur. Thuis mocht F1 de ongeslagen koploper van de hoofdklasse 1 ontvangen, namelijk CSV’28. Uit zeven wedstrijden behaalden zij het maximale aantal punten, de eerste wedstrijd uit in Stadshagen ging dan ook kansloos met 7-1 verloren. Dit keer moest het zeker anders en in de voorbereiding naar deze wedstrijd toe zat ook alles mee. We zaten weer in kleedkamer 1 en mochten aantreden op het magische veld 4, deze combinatie zorgt ervoor dat we elke wedstrijd thuis winnen.

Soufian was de enige afwezige, Sem begon als wissel, de volgende 7 spelers stonden dus aan de afstrap. Ryan in de goal; Dion en Kaj in de verdediging; Baris, Lars en Tristan op het middenveld en Bryan in de spits.

F1 ging moeizaam van start en de eerste 5 minuten waren duidelijk voor CSV’28. Veel corners en dreiging voor het doel van Ryan, het leek wel dat een deel van F1 nog zat te slapen. Net op het moment dat Go Ahead uit het dal lijkt te komen valt de 0-1 uit een goed genomen corner van CSV. Op dat moment zag het er naar uit dat het een makkelijke ochtend zou worden voor Zwollenaren. De mouwen moesten worden opgestroopt en F1 moest meer van het eigen doel af. Afstand schoten van Baris en Lars waren makkelijk voor de keeper. Toch gaat deze de fout in bij de opbouw, het is Baris die de bal oppikt en het weer eens probeert en ditmaal met succes, de 1-1! De keeper ging niet vrijuit, maar daar was de gelijkmaker. Niet veel later een corner van Tristan die met links de bal strak voor het doel werkt. Lars knikt perfect de 2-1 binnen bij de eerste paal en F1 staat gewoon op voorsprong tegen de koploper! De eerstejaars F-pupil Lars maakt ook meteen zijn eerste competitietreffer voor F1. De roodgelen gaan met een mooie voorsprong rusten.

Na rust gaat F1 zeer goed van start. CSV gaat met veel spelers naar voren voor de gelijkmaker waardoor er veel ruimte voor ontstaat voor de aanvallers van Go Ahead. Baris gaat meerdere malen alleen richting het doel van CSV, maar het juiste zetje ontbreekt om de voorsprong verder uit te breiden. Weer een strakke corner van Tristan die hard ingekopt word door Bryan, maar een fantastische redding van de CSV’se doelman. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Een afgeslagen aanval van CSV wordt in de rebound hard ingeschoten, met een onmogelijke redding houdt Ryan de roodgelen op voorsprong. Een schot van Sem gaat maar net voorlangs en mid-mid Tristan die goed in de wedstrijd zat pikt ook zo zijn kansje mee, maar vergeet te schieten. Tristan had blijkbaar getraind met zijn verkeerde been want hij deed alles met rechts, schieten met links leek wel verboden. Vele 100 procent kansen gingen er dus niet in. Dan maar eens van afstand proberen dacht Sem en jawel, de keeper zat ernaast en de bal rolt rustig binnen, 3-1! In de slotfase was het vooral tegenhouden en er snel uitkomen met de counter. Bryan bleek daarbij een goed aanspeelpunt te zijn in de spits waardoor Go Ahead er een aantal keren gevaarlijk uitkomt zonder daarbij te scoren. Ryan zit in een bloedvorm en pakt alle ballen, afstand schoten, corners en pogingen van dichtbij. De roodgelen geven de voorsprong niet meer weg en winnen totaal onverwacht, maar vol overtuiging van de koploper.

Na negen wedstrijden staat F1 nog steeds op plaats 6. Wie weet wat er nog allemaal mogelijk is als dit word doorgezet in de laatste 5 wedstrijden. Volgende week spelen we een uitwedstrijd bij IJVV. Toppers van F1, klasse gespeeld en wij willen de rest van het seizoen alleen maar in kleedkamer 1 en op veld 4 worden ingedeeld!
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento